31/5
Jak se provádí likvidace pneumatik?

Jak se provádí likvidace pneumatik?

31. května 2011 v 00.00   Ostatní


Znáte to. Téměř každý motorista měl nejednou tento problém. Co udělat se starou sadou pneumatik, která zavazí akorát na zahradě? Zde vám poradím, jak se zachovat v takové situaci. Efektivně a hlavně legálně!

Zákon, zákon a zase zákon!

Žádné černé skládky, žádné pálení ani nic podobného! Na to myslete především. Běžný člověk mnohdy moc ohledy nebere, tomuto problému nadává příliš velkou váhu a přichází na stále jiné varianty jak se starých, nepotřebných pneumatik zbavit. To ale není moc chytré řešení. Mít opletačky se zákonem není žádný med. O to hůř když se jedná o černou skládku. Zjednodušeně řečeno, těmto věcem se raději vyhněte. Nestojí to za to. Některým lidem ale něco takového prostě nevysvětlíte. Takže kdo chce kam, pomozme mu tam.

Kam s nimi?

Nejlepší věc, kterou můžete pro své ojeté pneumatiky udělat je výměna v autorizovaném servisu. Zde už ví, co s takovým obutím mají dělat. Tudíž tento způsob je pro vás nejefektivnějším a nejjednodušším legálním řešením, jak se zbavit staré sady gum a zároveň ochraňovat životní prostředí.

Sběrná místa. Možnost druhá.

Pokud neuvažujete nad koupi nového obutí a chcete se pouze zbavit starých nepotřebných pneumatik, je pro vás tato možnost ideální. Zajděte do nejbližšího sběrného místa ve vaší obci/městě a zjistěte podmínky likvidace. Sběrný dvůr by měl staré pneumatiky zničit bez jakéhokoliv poplatku. To ale nemusí být pravidlem. Občas se tedy stává, že za tuto činnost nějakou korunu zaplatíte. Stále ale myslete na jednu podstatnou věc. Pořád to přijde levněji než velká pokuta za vytváření černé skládky.

Pár rad a upozornění závěrem.

  • pneumatiky v žádném případě nepalte ani neodkládejte na místa, kam nepatří.
  • pokud kupujete nové obutí, zeptejte se v servisu, zda-li by jste jim nemohli nechat starou sadu
  • ojetá sada pneumatik není špatná sada pneumatik, jestli-že znáte někoho, kdo vaše obutí využije, darujte mu je. Ušetříte si zbytečné starosti.

Doufám, že vám tento článek pomohl s řešením jak zlikvidovat svoje staré pneumatiky. Zkuste najít co nejjednoduši legální řešení, které bude šetrné jak k přírodě, tak pro vaši peněženku. Teď už je to jenom na vás. Zdroj: www.trideniodpadu.czZdroj: www.trideniodpadu.cz

Nexen, Barum, Sava, Kormorán a další levné pneumatiky pro váš vůz na vsenaauto.cz

Pneumatiky, Alu Kola, Ocelové disky