20/12
Povinné ručení uzavřené online šetří váš čas i peníze

Povinné ručení uzavřené online šetří váš čas i peníze

20. prosince 2011 v 17.00   Ostatní

S provozem motorového vozidla vzniká možné riziko škody na majetku a zranění osob. Riziko se dále zvyšuje díky hustému silničnímu provozu, především ve městech. Proto je podle zákona 168/1999 Sb. o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, toto pojištění povinné. Proto i ten název, povinné ručení. Přestože je pojištění odpovědnosti z provozu vozidla povinné, stále nemalé procento motoristů jezdí bez něj. Vystavují se tak možnému riziku vysoké pokuty až do výše 40 000 Kč. K této částce se samozřejmě přičítá suma za případně způsobenou škodu. Oproštěni od platby budete jen v případě, že vozidlo odhlásíte na příslušných úřadech a odevzdáte státní poznávací značky.

Z povinného ručení má pojištěný právo, aby za něj v případě pojistné události pojistitel nahradil škodu vzniklou jinému v souvislosti s provozem vozidla. Vztahuje se na každou osobu, která odpovídá za škodu způsobenou provozem vozidla uvedeného v pojistné smlouvě. Jak již bylo řečeno, je toto pojištění povinné. Podle novely zákona je jediným platným dokladem o pojištění vozidel podepsaná zelená karta. V případě jejího nepředložení při silniční kontrole nebo při předložení zelené karty bez podpisu, hrozí majiteli vozu pokuta 1500 až 3000 Kč.

Sjednání pojištění online

Nesjednání povinného ručení je díky současné situaci na pozemních komunikacích krajně nerozumné. Pojišťovny nabízejí množství výhod, například asistenční služby. Sjednání pojištění je jednoduché, díky možnosti zařídit si povinné ručení online. Například pojišťovna Direct nabízí nepřetržité asistenční služby pro případ nehody nebo slevy a bonusy vyplývající z bezškodných měsíců. Takové slevy pak mohou po sečtení dosáhnout až 50 %, což je již citelná finanční úleva. Zdarma je možné získat i, na českém trhu zcela novou službu, AutoHELP. Díky této službě pojišťovna zaplatí škodu na vozidle i v případě, že její viník není pojištěn nebo je zaviněna cizincem, jehož vozidlo je registrováno v zahraničí.

Nexen, Barum, Sava, Kormorán a další levné pneumatiky pro váš vůz na vsenaauto.cz

Pneumatiky, Alu Kola, Ocelové disky