27/10
Kde shánět autodíly, aby byly kvalitní a vyhovovaly vašemu vozidlu?

Kde shánět autodíly, aby byly kvalitní a vyhovovaly vašemu vozidlu?

27. října 2021 v 22.15   Ostatní

Když se nám pokazí automobil, většinou se snažíme dát jej co nejdříve do pořádku. Mnohdy je to ale běh na dlouhou trať, zvláště pokud nemůže najít vhodný náhradní díl. Respektive můžeme, ale zdroj, který nám jej chce prodat, není důvěryhodný. U vozů starších může být potíž s náhradními díly celkově. Kde se tedy s důvěrou obrátit?

Nakupujte autodíly podle VIN

Jednou z možností je poptat náhradní díl u PDM Autosúčiastky. Jde o specialistu na prodej autodílů renomovaných značek. Sežene pro vás autodíly podle VIN, unikátního čísla, jež je u každého vozu originální. Nabízí kompletní sortiment autodílů, ať už jde o filtry, brzdové destičky, spojky, tlumiče, výfuky, oleje, autožárovky… Potěší vás přijatelné ceny a rychlost dodání. K dostání jsou díly od levnějších i renomovaných výrobců. Odběr je možný osobně v Žilině, nebo si jej necháte poslat kurýrní službou.

Aby vám brzdy skvěle sloužily

Ať už jedete na dlouhou cestu, nebo jezdíte denně do práce či s dětmi do školy, je potřeba mít v pořádku brzdy. Nedílnou součástí brzdového systému jsou funkční brzdové plotýnky. Celý brzdový systém musí být kontrolován při každé STK. Pokud se vám v mezidobí cokoli nezdá, nechte si jej zkontrolovat. Brzdy musí být v dokonalé kondici. Náhradní díly, ať už jde o brzdové kotouče, destičky nebo bubny, můžete poptávat na pdmauto.sk.

Jak na DPF filtr?

Schéma funkce DPF filtru, autor: Beef1980!Schéma funkce DPF filtru, autor: Beef1980! Schéma funkce DPF filtru, autor: Beef1980!

Jezdíte vozem s dieselovým motorem? Ten vyprodukuje až 200× víc pevných částic, než benzínový. Tyto částice jsou zdraví nebezpečné, a je nutné je zachytávat DPF filtrem. A právě ten je nutné udržovat čistý. Když se zanese, řídící jednotka upraví chod motoru tak, aby se dočasně zvýšila teplota výfukových plynů, a ty by měly částice vypálit. Jde o tzv. aktivní regeneraci a má na ní podíl i sám řidič. Pokud se regenerace neprovádí včas, může dojít k jeho úplnému zanesení, ztrátě výkonu auta až ke zničení motoru.

Když zmíněná metoda nepomůže, je na místě profesionální regenerace DPF filtru provedená jiným způsobem. Nejšetrnější je použití speciálního certifikovaného zařízení, které bude s DPF filtrem propojeno, čímž vznikne uzavřený okruh. Filtr dokáže zbavit i jiným způsobem neodstranitelných mechanických částic a části z olejů a nafty. Kvalitu čistícího procesu lze spolehlivě změřit před i po čištění díky kontrole protitlakem.

Opravte váš vůz. S prodejci autodílů uvedenými výše, se vám to jistě povede.

Nexen, Barum, Sava, Kormorán a další levné pneumatiky pro váš vůz na vsenaauto.cz

Pneumatiky, Alu Kola, Ocelové disky